KRF: Usandsynligt, at brotakster sænkes

Regeringens ønske om at få sænket brotaksterne på Storebælt kan blive bremset af forligspartneren Kristeligt Folkeparti. Partiet vil næppe være med til at sænke taksterne, sådan som den konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen og Socialdemokratiet gerne vil.

Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) har ifølge Fyens Stiftstidende givet trafikminister og partifælle Flemming Hansen (K) besked på at indkalde til et møde i kredsen af forligspartierne bag de faste forbindelser. Mødet vil finde sted umiddelbart efter Folketingets vinterferie, men Kristeligt Folkeparti - der er med i forliget - sætter allerede på forhånd hælene i.

Partiets regionalordfører, Ole M. Nielsen, oplyser, at partiet i Folketinget vil blokere for ændringer, der forværrer udkantsområdernes vækstmuligheder.

- Hvis taksterne på Storebælt sænkes 30-40 procent, som Socialdemokratiet nu foreslår, vil det betyde, at endnu mere udvikling og vækst samles i de centrale dele af landet. Det er ikke den udvikling, jeg ønsker, og det er ikke den udvikling, Folketinget er blevet enige om at støtte, siger Ole M. Nielsen.

Han betegner det som "meget usandsynligt", at Kristeligt Folkeparti vil deltage i forhandlinger om at sætte taksterne ned.

/ritzau/