Kort om ejendomme

Stor byggefusion

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To store byggevirksomheder, Eske Huse A/S og Danflex Huse A/S, har fusioneret pr. 15. maj 2006 med det fælles selskab Eskodan A/S som moderselskab for de fremtidige aktiviteter. Tilsammen vil den nye byggevirksomhed råde over 50 medarbejdere og en omsætning på vej mod milliardklassen. Bag fusionen står to driftige personer, som har opbygget egne succesrige byggevirksomheder. Michael Eskildsen (30) har via Eske Huse haft opførelse af andels- og ejerboliger som kerneområde, mens Thomas Ludvigsen (31) har koncentreret sig om opførelse af typehuse gennem sit byggefirma Danflex Huse. NCC køber grusgrav

NCC Roads A/S' afdeling for råstoffer udvider igen og køber virksomheden Tjæreborg Sten & Grus. Med overtagelsen følger grusgraven, maskiner og fem medarbejdere. Købsprisen offentliggøres ikke, men det er anden gang inden for kort tid, at NCC køber danske grusgrave. NCC købte i december seks grusgrave på Fyn. »Købene er et led i NCC Roads' strategi om at være markedsledende og samtidig sikre forsyningssikkerheden til egen asfaltproduktion i udvalgte geografiske områder,« siger adm. direktør Thomas Rask Jensen, NCC Roads A/S.

Rolf Barfoed vokser

Rolf Barfoed koncernen har igen været på opkøb i København og Odense. Der er erhvervet tre større ejendomme til en samlet værdi af cirka 200 mio. kr. De to af ejendommene er fuldt udlejede kontorejendomme i Hovedstadsområdet. I den ene er hovedlejer elselskabet NESA, mens den anden opføres til brug for et stort internationalt IT-selskab. Ejendommene er erhvervet for yderligere at styrke koncernens aktiviteter i Storkøbenhavn, hvor der primo 2006 blev etableret en selvstændig afdeling, der siden er vokset og nu omfatter fire personer. Rolf Barfoed har tillige indgået aftale med det statslige ejendomsselskab Freja om køb af Munkebjergvænget 3-17 og 30-56 i Odense.