Konverteringsfest rinder ud

Trods lave renter og introduktionen af afdragsfri lån spår de førende danske boligøkonomer en mat start på konverteringerne i 2004, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

En samlet mængde konverteringer på 35-45 mia. kr. ved den kommende april-termin er blot halvt så meget som ved de fire terminer sidste år, hvor konverteringerne i gennemsnit lå på 77 mia. kr.

Konverteringsfesten har mistet pusten og har brug for nyt brændstof fra markante rentebevægelser for at komme op i omdrejninger påny, mener førende danske boligøkonomer.

- Vi skal have et nyt stort fald i renterne for at få sat fornyet skub i konverteringerne, siger Danske Banks ledende obligationsstrateg, Jens Peter Sørensen til Børsen.

På nuværende tidspunkt er der opsagt lån for 10 mia. kr., og analytikerne venter, at der vil blive opsagt lån for yderligere 25-35 mia. kr.

Opsigelserne ved april-terminen tyder på, at konverteringer af 30-årige 6 pct. obligationer i de kommende kvartaler vil ske mere drypvis i fravær af store rentebevægelser.

Nykredit Markets vurderer, at rentetilpasningslånenes succes er en medvirkende forklaring på det relativt lave konverteringsomfang.

RB-Børsen