Kontroversielt vikarbureau konkurs for anden gang

Fynsk vikarbureau med en række grimme sager om snyd i bagagen er gået konkurs - igen.

Læs mere
Fold sammen
Det fynske vikarbureau Job Power er gået konkurs med 70 udenlandske vikarer.

Tidligere har familien bag firmaet ladet et fuldstændigt lignende vikarbureau med de samme vikarer og kunder gå konkurs, skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Det er korrekt, at Job Power er gået konkurs. Jeg har fået oplysninger fra firmaet om, at alle funktionærer er afskediget. Og at vikarernes opgaver alle er udløbet, og at de ikke længere er ansat, siger kurator Nis Stemann Knudsen, advokat hos advokatfirmaet Kielberg til Nyhedsbrevet 3F.

Job Power opstod på ruinerne af JSC Recruitment, som ejeren Jesper Skouv lod gå konkurs 17. september 2008. Samme dag som han også fik sit søsterselskab J. Skouv Udlejning til at gå konkurs.

JSC Recruitment overtog i sin tid aktiviteterne i et andet omstridt vikarbureau, JS-Consulting, som også var ejet og ledet af Jesper Skouv.

Fælles for de to fynske vikarbureauer - der især har lejet vikarer ud til fynske gartnerier - var, at deres udenlandske medarbejdere blev snydt i stor stil. Inden for en periode på to år måtte firmaerne betale godt 336.000 kroner i over 20 faglige sager, som 3F havde rejst på vegne af medlemmer. Udenlandske vikarer blev blandt andet snydt for løn, pension, feriepenge samt betaling for feriefridage og søgnehelligdage.

Derudover havde tre 3F-afdelinger rejst yderligere krav for 350.000 kroner mod JSC Recruitment - inden familien lod selskabet gå konkurs i efteråret.

- mja