Konservativ profil anklager regeringen for at sprede »fake news« om forsinkede minkforhandlinger

Mona Juul fra De Konservative mener, at statsminister Mette Frederiksen og fungerende finansminister Morten Bødskov spreder misinformation om forhandlingerne om kompensation til minkavlerne.

De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, kalder det »uvederhæftigt« og »fake news-politik«, når regeringen påstår, at den har forhandlet om kompensation til minkavlerne henover julen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, har tirsdag aften delt en »mærkværdig oplevelse« på sin Facebook-profil.

Heri beskriver Mona Juul, at hun mener, at regeringen forsøger at beskylde de øvrige partier for ikke at være villige til at indgå en aftale om kompensation til minkavlerne. Mona Juul henviser til statsminister Mette Frederiksens (S) interview til TV 2 10. januar.

Her forklarede statsministeren, hvorfor regeringen ikke er kommet i mål med en aftale, der skal sikre kompensation til de danske minkavlere, der i november blev beordret til at slå alle mink ihjel.

»Vi kan en del som regering, men vi har ikke 90 mandater. Så der er ikke en politisk aftale endnu. Vi har også haft brug for noget afklaring i forhold til statsstøtte med EU, så minkavlerne kan få den kompensation, de har brug for,« sagde Mette Frederiksen.

Mona Juul angriber samtidig den fungerende finansminister Morten Bødskovs (S) udtalelse om, at regeringen har forhandlet med partier henover julen.

Det mener Mona Juul ikke er sandt, hvorfor hun skriver:

»Det er uvederhæftigt, og jeg bryder mig ikke om det. Vi kan være uenige, men vi skal ikke til at have fake news-politik. Vel?!«

Vi skal ikke til at have fake news-politik. Vel?! Jeg har haft en mærkværdig oplevelse, som jeg tænker lige at dele......

Slået op af Mona JuulTirsdag den 19. januar 2021

Trækker i langdrag

Det er over to måneder siden, at minkavlerne blev beordret til at slå alle mink ihjel. Kompensationen for tabet trækker dog ud, selvom den nu sygemeldte erhvervsminister, Simon Kollerup (S), i november forsikrede, at der ville være afklaring for minkavlerne og følgeerhvervene inden for 14 dage.

Berlingske har tidligere på ugen beskrevet, at den store udskiftning på centrale ministerposter i forhandlingerne ifølge flere partier har medvirket til forsinkelsen.

Der har ikke været samlede forhandlinger siden november. I stedet har regeringen forhandlet bilateralt med partierne få gange i løbet af december. Det, og forsinkelsen generelt, forklares dog af regeringen med komplikationer omkring modellen for kompensation, der skal overholde EUs statsstøtteregler.