Konkursramt Detroit fremlægger redningsplan

USAs mest forgældede by forsøger at komme af med sin 18 milliarder kroner store gæld.

"Detroit er på vej tilbage," lyder det fra Detroits guvernør Rick Snyder Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA LOTT
Detroit har fremlagt en 120 sider lang plan for, hvordan byen skal betale af på sin 18 mia. kroner store gæld, skriver flere amerikanske medier. 
 
Planen skal først diskuteres med byens godt 100.000 kreditorer og godkendes af Washington, der har administreret Detroit siden konkursen sidste år.

Men hvis den bliver godkendt, vil byen være i stand til at betale sine kreditorer 20 procent af, hvad de har til gode ved at udstede nye obligationer. Byen vil bruge 500 millioner dollar til at fjerne forfaldne huse og indkøbe nyt udstyr, penge som den håber at få fra staten Michigan.»Detroit er på vej tilbage,« siger guvernør Rick Snyder fra det republikanske parti og opfordrer alle til at bruge planen til at få lavet så mange aftaler som muligt for at komme ud af konkursen. 

»Vi har fokus på at beskytte pensionisterne, især dem med lave indkomster, og så vil vi sikre, at Detroits 700.000 borgere får forbedret service og et grundlag for økonomisk vækst,« siger han.De offentlige ansatte vil da også efter planen kunne modtage 70 procent af deres pension. Hvis politi- og brandmænd også godkender planen, vil de få 90 procent af deres pension.