Konkurrenter til Navision flirter

To europæiske konkurrenter til Navision overvejer fusion, efter at Microsoft og Navision er gået gået sammen, mener britisk avis.

To af Navisions største konkurrenter i Europa er begyndt at kurtisere hinanden.

Det britiske dagblad Independent mener at vide, at britiske Sage Group vil overtage hollandske Exact Holding for omkring fem mia. kr.

Det sker for at imødegå, at Microsoft overtager danske Navision og mere eller mindre slår det sammen med sit amerikanske firma inden for samme produktområde, Great Plains, som Microsoft købte for halvandet år siden for 11 mia. kr.

Sage og Exact har begge en lang række bogholderi- og økonomiprogrammer til mindre og mellemstore virksomheder og regnes som de to europæiske virksomheder, der ligner Navision mest.

Sage er absolut størst med en omsætning på over fem mia. kr. og omkring 4.600 medarbejdere, mens Exact omsætter for omkring 1,5 mia. kr. med 1.800 medarbejdere.

Navision er mindst i det europæiske trekløver med en omsætning på 1,5 mia. kr. og 1.100 medarbejdere, men har været dygtig til at få gang i eksporten og til at få fat i den såkaldt højeste ende af økonomiprogrammer til små og mellemstore virksomheder, hvilket i denne forbindelse vil sige firmaer med op til 5.000 medarbejdere.

Sage og Exact har ikke selv kommenteret artiklen i Independent, og det kritiseres af britiske aktieanalytikere, der er bekymrede over, at landsmændene hos Sage er ved at overlade scenen til Microsoft og tyske SAP.