Koncernchef beklager svensk politisk indblanding

SAS' koncernchef Jørgen Lindegaard vil ikke bøje sig for det pres, som luftfartsselskabets største aktionær, Sverige, har sat selskabet under. Og han aviser, at den svenske regering ligefrem har et krav på at få en svensk afløser i topledelsen efter Marie Erhlings afgang.

Jørgen Lindegaard mener ligefrem, at et politisk svensk krav, som det erhvervsminister Björn Rosengren har fremsat, vil gå ud over svenske kandidater til en topstilling, fordi de risikerer at blive stemplet som ansat efter nationalitet ikke efter evne, skriver dagbladet Børsen.

Lindegaards reaktion på Björn Rosengrens krav er da også ganske kontant:

- Han kan ikke stille noget krav. Björn Rosengren optræder formodentlig som aktionær, og som alle aktionærer har han gode råd til SAS.

Jørgen Lindegaard beklager, at der nu springer en politisk konflikt ud af Marie Erhlings fratræden.

Ifølge flere danske morgenaviser har den norske bestyrelsesformand for SAS, Eigil Myklebust, heller ikke tænkt sig at give efter for svensk pres om nationsmatematik, og han bakkes op af den danske erhvervsminister Thor Pedersen.

Ligesom Eigil Myklebust understreger Thor Pedersen, at det ene og alene handler om at finde den bedst kvalificerede ledelse til det kriseramte luftfartsselskab.

/ritzau/