Kommuner risikerer erstatningssag for ulovlig aktivering

Otte danske kommuner kan se frem til at blive slæbt i retten af en privatmand i forlængelse af kommunernes ulovlige aktiveringssamarbejde med den danskejede koncern Bodum.

Et svar fra justitsminister Lene Espersen (K) åbner mulighed for, at privatmanden efter flere års kamp med kommunernes nu kan søge om fri proces og dermed gå rettens vej for at få den erstatning på en halv million. kr. fra hver af de otte kommuner, som han tidligere har gjort krav på.

Baggrunden er, at Bodums tidligere private forretningspartner, det lille private TJ-Service ledet af Robert Jensen i år 2000 mistede sine ordrer i takt med, at Bodum fandt andre underleverandører i form af de otte kommuner, hvis kontanthjælpsmodtagere blev aktiveret med at samle og pakke bl.a. Bodum stempelkander. Dermed gik TJ-Service konkurs, da selskabet med et slag mistede en årlig omsætning på omkring en million kr.

Siden førte klager fra Robert Jensen til, at arbejdsmarkedsrådene på Fyn, i Sønderjylland og Ribe Amt erklærede, at Bodum-aktiveringen i Svendborg, Ølgod, Bov, Grindsted og Billund var ulovlig og konkurrenceforvridende. Bodum trak sig ud af projekterne på grund af omtalen. Men Robert Jensen har aldrig fået nogen erstatning. Med muligheden for fri proces er han nu indstillet på at gå rettens vej for at få nogle af de penge, som de kommunale projekter kostede ham.

/ritzau/