Kommunaldirektør til tømrerfirma

Kulturskift. Efter 22 år i det kommunale system har den 47-årige kommunaldirektør Bo Lund Andersen fra Broby Kommune skiftet til et job i det private erhvervsliv.

Egentlig kunne kommunaldirektør i Broby Kommune på Fyn, Bo Lund Andersen, ved årsskiftet tage hjem og lægge sig på sofaen med den gunstige fratrædelsesaftale, som han har indgået i den kommende Faaborg-Midtfyn Kommune. Tre års løn og derefter pension lyder aftalen på for den 47-årige kommunaldirektør, fordi han ikke bliver en del af ledelsesgruppen i den nye storkommune.

- Jeg kunne også have valgt at åbne en pølsevogn et eller andet sted, men jeg har altid ønsket at arbejde i en produktionsvirksomhed, siger den snart forhenværende kommunaldirektør.

Ønsket om produktionsvirksomheden får han ikke opfyldt, men han blev fra årsskiftet kontorchef i i tømrervirksomheden Arne Brunholm A/S i sin hjemby. Virksomheden har 80 ansatte og er Fyns næststørste tømrervirksomhed. Han skal stå for administration og personale.

- Det er jeg glad for, ikke mindst fordi familien kan blive boende, og jeg fortsat kan cykle på arbejde, siger Bo Lund Andersen.

Siden januar 2006 har han været afklaret om sin fremtidige situation i det kommunale system, så der har været god tid til både at tænke og handle.

Hvordan fandt du dit nye job?

- Jeg er sekretær i vores lokale erhvervsråd, hvor Arne Brunholm er formand, og da hans hustru, der hidtil har stået for administrationen i firmaet, ønskede at træde tilbage, så blev vi enige om, at jeg skulle overtage jobbet, siger Bo Lund Andersen, der har titel af kontorchef. Arne Brunholm A/S er et tømrerfirma med selvstændig murerafdeling og med en selvstændig produktion af brandhæmmende bygningspartier.Hvad kan du tilbyde din nye arbejdsgiver?

- Jeg har en stor erfaring med administration og økonomistyring,, og uden styr på de administrative ting går det ikke, hverken i en kommune eller i en privat virksomhed, siger den kommende kontorchef, der er cand.scient. i geografi, og som derefter har taget HD i organisation.Hvordan ser du din fremtid?

- Jeg vil gerne medvirke til, at Arne Brunholm A/S fastholder sin position som Fyns næststørste tømrervirksomhed og gerne bliver den største.Bliver det et problem, at du har været offentligt ansat i så mange år?

- Nej, det tror jeg ikke, der er ikke de store forskelle imellem at drive en privat og en offentlig virksomhed, og det er da en fordel, at jeg ved, hvordan licitationer håndteres.

- Jeg føler ikke, at jeg har noget fagligt efterslæb, og jeg glæder mig over et job, hvor det gælder om at få flere og flere kunder. Det er helt modsat i det kommunale system , hvor det gælder om at få færrest mulige kunder i form af kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og folk på sygedagpenge.