Kommisions-formand i angreb på græsk premierminister

Hold op med at fordreje forslagene fra Grækenlands kreditorer og kom selv med et udspil. Så klar er udmeldingen fra EU-Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker til den græske premierminister, Alexis Tsipras.

Foto: THIERRY CHARLIER

Tålmodigheden med Grækenland i de langstrakte forhandlinger om en løsning på landets gældskrise er tilsyneladende ved at løbe ud visse steder i Europa. I hvert fald lød der søndag en klar opfordring fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, til, at grækerne nu for alvor går i realitetsforhandlinger, skriver Reuters.

Juncker angriber især den græske premierminister, Alexis Tsipras, udlægning af det forslag, som Grækenlands kreditorer har fremlagt. Den græske leder kaldte i parlamentet i fredags forslagets indhold »absurd«. Juncker ser stadig Tsipras som »en ven«, men:

»Hvis man fortsat skal være venner, så skal man respektere nogle grundlæggende regler,« siger Juncker.

EU-Kommissionens formand forventer, at forhandlingerne med Grækenland vil fortsætte på sidelinjen af et EU-Latinamerika-topmøde, som begynder på onsdag. Han anser fortsat et græsk exit fra Eurozonen som en ikke-eksisterende mulighed, men advarer samtidig om, at han »ikke kan trække en kanin op af hatten« for at forhindre det.