Kolding Håndbold vil på børsen

Sport. Kolding IF's danske mestre i herrehåndbold har en negativ egenkapital, men alligevel agter klubber sammen med investorer at investere i en hal-renovering til 52 mio. kr., og klubben vil på børsen.

Med en negativ egenkapital på omkring 10.000 kr., så lyder det særdeles optimistisk, at KIF Håndbold agter ikke blot at købe Kolding-Hallen, men også at renovere og udbygge den med nye aktiviteter for godt 50 mio. kr.

- Vi vil have fire ben at stå på, elitehåndbold, breddehåndbold, wellness-aktiviteter og så både starte en idrætsefterskole og et sportscollege, som vi kender fra Oure og Viborg, siger KIF's direktør Jens Boesen.

11 mio. kr. allerede skaffetDer er allerede skaffet 11 mio. kr. i kapital fra samarbejdspartnere, og Jens Boesen regner med, at lokale pengeinstitutter vil spytte yderligere fire mio. kr. i kassen, og så skal en introduktion på minibørsen, First North, til marts skaffe yderligere penge til projektet, hvor også Kolding Kommune er en medspiller.

Med de store investeringer følger Kolding IF efter andre klubber inden for fodbold og håndbold ved at skaffe sig yderligere indtægter og rekrutteringsgrundlag for at holde sig på toppen.

Fodboldklubberne FC København og OB og de to håndboldklubber Viborg og GOG har tidligere satset på at udvide og dermed sprede deres aktiviteter. Vejen med navnet Ambolten i Koldings sydlige bydel, skal omdannes til en idræts-bydel, og ifølge planerne skal der bygges en ny hal imellem Kolding-Hallen og KIF-Centret, hvor der bliver plads til flere aktiviteter.