Købstilbud på Keops udløber

Markante forandringer synes på vej i ejerskabet af Keops. Det islandske ejendomsselskab Stodirs officielle købstilbud til Keops-aktionærerne udløber i dag, og da Keops har indkaldt til pressemøde mandag, er et ejerskifte sandsynligt.

Stodirs tilbud lyder på 24 kr. pr. Keops-aktie kontant eller 19,23139 nye Stodir-aktier pr. Keops-aktie. Og bestyrelse i Keops har tidligere anbefalet aktionærerne at tage mod det kontante tilbud. Til gengæld kunne bestyrelsen ikke tage stilling til, hvorvidt aktionærerne skulle acceptere at få Stodir-aktier, da det et privatejet selskab.

- Bestyrelsen ser sig ikke i stand til at udtale sig om Stodirs tilbud om vederlæggelse i 19,23139 stk. Stodir aktier pr. Keops- aktie, idet bestyrelsen ikke har haft grundlag for at vurdere værdien af Stodirs aktier, hed det i bestyrelsens konklusion.

Til at vurdere det kontante købstilbud fik Keops-bestyrelsen en udtalelse (fairness opinion) fra Carnegie Bank hvoraf det fremgik, at banken fandt det kontante tilbud på 24 kr. som fair ud fra et finansielt synspunkt.