Købmænd: Jens Kramer Mikkelsen er løgnagtig

En beslutning i Københavns Kommunes økonomiudvalg skal give flere butikker i byen. De Samvirkende Købmænd glæder sig.

Dagen efter åbningen af Fields med 65.000 kvadratmeter butiksareal vedtog Økonomiudvalget i Københavns Kommune et forslag, der skal give den københavnske detailhandel endnu mere plads at boltre sig på.

Forslaget, der er et tillæg til Kommuneplan 2001, indebærer, at der bliver mulighed for at udvide kommunens nuværende butiksareal med 320.500 kvadratmeter, heraf 20.000 i City.

»Vi har oplevet, at butikkerne i den indre by ønskede at etablere sig i for eksempel en nedlagt bankfilial, men lovgivning har forhindret Københavns Kommune i at tillade det. Det problem er nu løst, og det er til gavn for alle,« siger Jens Kramer Mikkelsen (S).

Solgt for Fields
Hos De Samvirkende Købmænd hilses forslaget velkommen, men organisationen fastholder sidste års kraftige kritik af overborgmesteren i forbindelse med den såkaldte nulramme-aftale mellem Københavns Kommune og Miljøministeriet, der gav tilladelse til etableringen af Fields samtidig med at resten af kommunens butiksareal ikke måtte udvides.

»Forslaget er fint nok, men det ændrer ikke på, at Jens Kramer Mikkelsen har i vores øjne solgt sin egen bymidtes detailhandel til fordel for et center i Ørestaden. Nu prøver han at fedte det af på den lovgivningen, men sandheden er jo, at det er et problem, som han selv er årsag til. Hans udtalelse er løgnagtig,« siger Jan E. Jørgensen, miljøkonsulent i De Samvirkende Købmænd.

Jens Kramer Mikkelsen afviser kritikken:

»De Samvirkende Købmænd må lægge deres vrede bag sig og glæde sig over, at der bliver tilladt udvidelser.«

Forslaget kommer i høring frem til sommerferien, hvorefter det skal godkendes af Borgerrepræsentationen, hvilket forventes at blive en formsag.