Københavnsk jobmarked en succes

Tirsdagens københavnske jobmarked bliver langtfra det sidste. 4052 besøgende og 2962 indgående aftaler om jobsamtaler var en stor succes, fastslår S-borgmester.

En succes ud over alle forventninger. Sådan betegner Københavns Kommunes integrations- og beskæftigelsesborgmester, Jakob Hougaard (S), tirsdagens jobmarked på Københavns Rådhus, hvor 4052 interesserede kom forbi for at orientere sig om de i alt 558 job, som de 26 deltagende virksomheder tilbød.

I alt blev der indgået aftaler om 2962 samtaler om konkrete stillinger, og borgmesteren har store forventninger til, at jobbene bliver besat. Tidligere har eksempelvis Danmark haft store vanskeligheder med at få ledige stillinger besat, men ifølge Jakob Hougaard viste køen på den regnvåde Rådhusplads allerede inden åbningen af jobmessen kl. 10, at det vigtigste - nemlig motivationen - er til stede.

- Det punkterer myten om, at de ledige ikke gider arbejde. Her faldt de nærmest over hinanden for at komme i betragtning til et job, siger Jakob Hougaard til Ritzau.

/ritzau/