Københavns Lufthavne blev dagens højdespringer

Københavns Lufthavne blev dagens højdespringer efter offentliggørelse af stigende passagertal. William Demant gør klar til at flytte administration og forskning til Måløv i sommeren 2005. DSV har udvidet aktiekapitalen efter udstedelse af medarbejderaktier.

Det danske aktiemarked fulgte tirsdag formiddag det overvejende positive europæiske aktiemarked. KFX-indekset lå det meste af dagen i positivt terræn, men endte dagen med en minimal nedgang på 0,2 pct. og lukkede dermed i kurs 284,77 kr. Mest faldende aktie blev høreapparatkoncernen GN Store Nord, der indkasserede en nedgang på 2,5 pct. I den modsatte ende stod Københavns Lufthavne for dagens positive overraskelse og blev handlet markant op med 5,3 pct. En af årsagerne til, at Københavns Lufthavne blev handlet op, er, at koncernen kom med en meddelelse om, at flypassagertallene er voksende. I november steg antallet af passagerer med seks pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Siden årsskiftet er der sket en stigning på 7,5 pct. Endvidere begynder flere passagerer deres rejse i København, hvilket giver Lufthavnen en større indtægt end ved transitpassagerer.

William Demant oplyste tirsdag, at høreapparatkoncernen har valgt at flytte fra Strandvejen i København til Måløv i sommeren 2005. Dermed får koncernen dobbelt så meget plads. Byggeriet i Måløv har kostet William Demant 170 mio. kr. Lokalerne kommer primært til at huse administrationen samt forskning. William Demant blev handlet ned med 0,8 pct.

DSV har valgt at forhøje aktiekapitalen efter at have udstedt medarbejderaktier. Aktiekapitalen lyder nu på nominelt 42.150.636 kr. Transportkoncernen udsteder aktierne som et led i et medarbejderincitamenstprogram. Tegningen af medarbejderaktierne indbringer transportkoncernen 3,3 mio. kr., som skal anvendes til nedbringelse af gæld. DSV faldt tirsdag med 0,5 pct.

Blandt sidepapirerne valgte Bonusbanken at opjustere sine forventninger til 2004 med tre mio. kr. Banken forventer nu et overskud før skat på 13 mio. kr. Bonusbanken steg med 1,8 pct.

RTX Telecom offentliggjorde tirsdag regnskab for regnskabsåret 2003/2004. Årets nettoresultat blev til et underskud på 17 mio. kr. mod et underskud på fire mio. kr. sidste år. Det nordjyske teleselskab blev handlet ned 4,5 pct.

Biotekselskabet Pharmexa har udstedt medarbejderaktier for nominelt to mio. kr. Tegningskursen er sat til 27 kr. pr. aktie. Pharmexa blev handlet op med 1,5 pct.

Keops har købt Hillerød kasserne for 32 mio. kr. og har planer om at ombygge bygningen til erhvervslejemål. Ejendomsudviklingsselskabet har forpligtet sig til at bruge 7,5 mio. kr. på et torv foran kasernen. Keops aktiekurs forblev uændret i 3,5 kr.Se de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dk