Køb mere op i ejendomme

Når det går vildt for sig i pensionsselskaber og pensionskasser, har de op mod 10 procent af formuen placeret i ejendomme. Men netop på det punkt fraråder privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin Finanshuset i Fredensborg at gøre som de professionelle. Han mener, man som privatperson skal være langt tungere vægtet i ejendomme.

Finansrådgiver Kim Valentin. Fold sammen
Læs mere

»Som en tommelfingerregel skal man have en tredjedel af sin formue i aktier, en tredjedel i obligationer og en tredjedel i ejendomme. Men jeg vil understrege, at det er meget individuelt, og det er i virkeligheden et af de punkter, hvor det er en god ide at søge rådgivning. Det gør f.eks. en forskel, hvor gammel man er,« siger Kim Valentin.

Til gengæld har de fleste formuende privatpersoner også allerede eksponeret sig mod ejendomme, alene i kraft af deres bolig – herunder eventuelt sommerhus. Er man ikke boligejer og må købe ejendomme på anden vis, holder tommelfingerreglen fra før ikke. For det er ikke mindst på grund af skattefriheden ved fortjenester på salg af egen bolig, at det er en god ide for private at ligge tungt i ejendomme.

Det har endvidere betydning, hvilken type ejendom der er tale om.

»Hvis du ejer en ejendom, som er meget prisstabil, f.eks. i kraft af god beliggenhed, så påvirker det den samlede risiko relativt lidt,« anfører han.