Kodak opgiver kameraer med film

Kodak opgiver at sælge traditionelle filmkameraer i Vesteuropa og Nordamerika. I stedet satser den amerikanske film-gigant på digitale kameraer og på at sælge film til de andres kameraer.

Kodak opgiver kameraer med film - 1
Kodak-Eastmans Brownie-kamera fra 1900 var det første i verden, der var til at betale for almindelige forbrugere. Prisen var en dollar. Se mere om brownie-kameraerne på <a href='http://www.kodak.com/US/en/corp/features/brownieCam/index.shtml'>www.kodak.com</a>. Fold sammen
Læs mere
Kameraer til traditionel 35 mm film kan stadig fås med det gule Kodak-logo, men det bliver i Kina, Indien, Østeuropa, Latinamerika og andre markeder, hvor der stadig er vækst i salget af film-kameraer.

60 millioner kineserne vil således kunne vælge mellem seks splinternye Kodak-kameramodeller, når de i løbet af det næste år foretager indkøbet af deres allerførste fotografiapparat; hvis Kodaks vurdering af deres købekraft ellers holder stik.

Engangskameraer fra Kodak kan man fortsat købe over hele verden, ligesom salget af film på verdensplan er en af de hjørnesten, som Kodak satser på sammen med digitalfotografering.

I år ventes salget af digitale kameraer for første gang at overgå salg af traditionelle kameraer i USA, og det er denne udvikling der har fået Kodak til at tage den smertefulde beslutning om bl.a. at afskrive sin milliard-satsning på film-formatet APS.

Kodak vil stadig sælge APS-film, men Advantix-linien i kameraer nedlægges helt, så det fremover kun vil være nye ikke-Kodak kameraer der kan bruge dette filmformat, der kun er otte år gammelt.

"Vi forlader APS-kamera-markedet pga. faldende forbruger-interesse. Salget af APS-film er stadig attraktivt for detailhandelen, og dertil kommer at de eksisterende APS-brugere er meget loyale mod formatet," siger Bernard Masson, præsident for Kodaks Digital & Film Imaging Systems.

I USA er Kodak den tredjestørste producent af digitale kameraer.

Markedet har taget vel imod Kodaks meddelelse om satsning på filmsalg og digitalfotografering. Aktien steg små 3 cent ved offentliggørelsen af beslutningen.

Berlingske Tidende