KMD styrket efter overskud

Flere nye erhvervskunder og en fyringsrunde efter udløbne kontrakter løfter det tidligere Kommunedata ud af 2003 med 100 mio. kr. i overskud efter skat.

Læs mere
Fold sammen
Med et overskud på 100 millioner kroner efter skat og flere erhvervskunder i folden står KMD, der tidligere hed Kommunedata, styrket til en stadig hårdere konkurrence på IT-markedet og til at byde ind, når kommunesammenlægningerne bliver en realitet.

»Vi høster nu gevinsten af flere års stram styring med et særdeles tilfredsstillende resultat, som er vidnesbyrd om, at vi er i en god gænge. Det er lykkedes os at trække erhvervskunder til, som med 17 procent står for den største stigning, mens vi har en nydelig vækst i i det offentlige på 3,5 procent,« siger administrerende direktør Lars Monrad-Gylling.

Er I dermed på vej væk fra jeres »kommuneimage«?

»Vi har den langt overvejende omsætning gennem offentlige kunder, men jeg føler, at vi er i en balanceret vækst, hvor vi har flere ting, vi gerne vil, og som vi relativt bredt har held med. Vi vil gerne demonstrere, at vi både har en forretning i det offentlige og i det private - altså en dualisme,« siger KMD-direktøren.

Nulvækst i IT-branchen
Erhvervslivet købte især lønsystemer og printydelser af KMD, hvis omsætning i 2003 blev på 2,24 milliarder kroner - eller fem procent alias 100 millioner kroner højere end i 2002. Og KMD mistede præcis opgaver for samme beløb i 2002, hvilket blandt andet betød en større fyringsrunde.

Lars Monrad-Gylling er samtidig formand for IT-Brancheforeningen, som forventer, at den danske IT-branche går ud af 2003 med en nulvækst.

»For tredje år i træk har IT-branchen altså en negativ vækst, så jeg synes godt, at vi kan være tilfredse. I 2002 var driften acceptabel, men vi valgte at tage konsekvensen af, at en række kontrakter løb ud. Det betød engangsomkostninger og personalereduktioner. Så alt i alt er vi konsekvent vokset og har tjent penge,« understreger han.

KMD har ifølge analysehuset IDC Nordic en andel på cirka 40 procent af det offentlige IT-marked.