Klassisk palæ med udsigt til Buckingham Palace solgt. Pris? 800 millioner kroner

Milliardæren Ken Griffin har købt et nyt hus til samlingen. Med en pris på svimlende 95 mio. pund eller 800 mio. kr. er det den dyreste ejendomshandel i Storbritannien siden 2011.

Ken Griffin har netop købt endnu et kæmpehus til samlingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON/Ritzau Scanpix

I en tid hvor alt handler om Brexit og den kaotiske situation i britisk politik, kan man fristes til at tro, at alt er helt til hundene i Storbritannien. Men sådan er det altså ikke for alle:

Stifter og administrerende direktør i hedgefonden Citadel, Ken Griffin, har nemlig lige købt et nyt hus. Vel at mærke ikke hvilket som helst hus.

Der er nemlig tale om et gigantisk klassisk palæ med udsigt til Buckingham Palace. Købspris: 800.000.000 kr.

Og det var endda med en rabat på 254 mio. kr., hvilket må betegnes som en form for besparelse.

Det skriver The Guardian.

Ken Griffen er nummer 152 på listen over verdens rigeste personer, og det er langt fra første gang, at han erhverver sig store dyre ejendomme.

Med den nye bolig, som vender ud mod St. James's Park i det centrale London, får Griffin ifølge sin talsperson en »unik mulighed for at eje et hjem i London«.

»Det er en historisk bygning med en spektakulær beliggenhed, ekstraordinær elegance og fantastiske haver,« har hun udtalt til Financial Times.

Boligen i London er seneste skud i rækken af dyre ejendomme verden over, der bl.a. tæller de dyreste ejendomme nogensinde solgt i New York, Chicago og Miami. Sidste år købte han ifølge The Guardian en fire etagers penthouse i toppen af Chicagos No 9 Walton-lejlighedskompleks. Med dertilhørende privat pool og adskillige altaner.

Griffin selv bor dog mest i Chicago, hvor hans hedgefond er placeret.

Ifølge New York Times købte han i 2015 tre fulde etager af 220 Central Park South, en ny bygning med udsigt til parken. Det kostede efter sigende i omegnen af 1,3 milliarder kroner. Foruden hovedbygningen inkluderede handlen også flere lejligheder, der bruges til gæster og ansatte.

Han har også tidligere købt en række ejendomme med front mod stranden i Palm Beach i Florida – ligeledes for mere end 1,3 milliarder kroner.