KK-Electronic overtager DLK

Elektronikindustrien. Herning-koncern fortsætter sin opkøbsstrategi med over-tagelsen af Vejle-selskab.

Elektronikkoncernen KK-Elec-tronic A/S med hovedkvarter i Herning har igen været på indkøb. Midtjyderne har netop overtaget Dansk Lav-spændingsKonstruktion A/S, DLK i Vejle.

Den midtjyske koncern måtte ellers bruge mange penge og kræfter på at overtage et par andre kolleger gennem de senere år, Demex Elec-tric A/S i Herning og Circuit Electric i Århus.

I samme periode måtte har virksomheden slås med store udgifter til udbedring af fejl i leverancen af styringer til vindmøller. Ikke mindst vindmølleindustrien udgør i øvrigt et af koncernens største vækstpotentialer. Ledelsen har aldrig afsagt sig en fortsat ekspansiv strategi, og det bekræfter den seneste overtagelse.

DLK beskæftiger sig med projektering, produktion, montage og servicering af fordelingstavler og tilhørende el-komponenter, ligesom KK-Electronics divisionen Demex Electric. Overtagelsen skal give forretningsenheden i KK-gruppen et bredere udsnit af el-tavler, og give en kapacitet, der gør det muligt på en og samme tid at klare både store og små kundespecifikke opgaver. DLK i Vejle har 60 medarbejdere. KK-Electronic har i forvejen produktionsfaciliteter i Herning, Århus og Stettin, Polen.

Tilfreds med handelAdm. direktør Keld Poulsen, der er en af DLK's grundlæggere, er med overtagelsen ikke længere ejerleder, men han udtrykker tilfredshed med handlen.

- Da beslutningen om at gennemføre et generationsskifte og træde tilbage som ejerleder af DLK var taget, var det for os vigtigt at finde en køber der havde ambitioner om fortsat at udvikle virksomheden til gavn for DLK's kunder og medarbejdere. Vi er sikre på at KK-Electronic er den rigtige køber, forklarer han.

Keld Poulsen og Martin Nygaard, som er den anden medejer af virksomheden, vil efter ejerskiftet fortsætte i virksomheden for at sikre den nødvendige kontinuitet.

Den overordnede leder af Demex-DLK konstellationen bliver Tonni Birk Sørensen, der den 1. januar 2007 tiltrådte som direktør.

PKA Danmark er hovedaktionær i koncernen.