Kiss satser stort på presset Flextronicsfabrik

Til trods for, at Flextronics tidligere fabrik i Pandrup i dag lever en usikker tilværelse, så udvider danske Kiss Technology produktionen på fabrikken med 250 mio. kr.

Læs mere
Fold sammen
»Vi fortsætter og udvider.« Klare ord fra en dansk direktør. Kiss Technologys adm. direktør, Peter Wilmar Christensen, tror på den store Flextronicsfabrik i Pandrup, og det er han nok tvunget til at gøre. For Kiss Technology har lagt hele deres produktion af avancerede DVD-maskiner hos fabrikken, der netop nu jagter investorer for at overleve. Men Kiss tror så meget på fabrikken, at de nu udvider samarbejdet med en forventet produktion af fladskærme til en værdi af 250 mio. kr. alene i 2005.

»Vi bliver i Pandrup, og jeg tror på, at det skal lykkedes at drive fabrikken videre,« siger Kiss-direktøren.

Fortsat usikkerhed
Men intet er endnu sikkert. Historien er ret enkel. Flextronics, en af verdens største elektronikproducenter, har i flere år haft en mammutordre fra Siemens Mobile om produktion af titusinder af mobiltelefoner fra fabrikken i Pandrup. Men som det er med outsourcing af produktion, er det en risikabel affære, da den jo kan opsiges igen, hvilket er fordelen for den, der outsourcer.

Og Siemens lukkede i år for produktionen og flyttede den væk fra Danmark. Det kostede på en gang Flextronics danske afdeling 700 ansatte. I dag prøver fabrikkens daglige ledelse at købe og drive virksomheden videre ved hjælp af nye investorer. I mens har Flextronics-koncernen købt B&Os fabrik i Skive, hvorfra giganten nu vil fortsætte produktion af elektronik for danske virksomheder.

Men trods den usikre fremtid, så venter Kiss Technology faktisk at øge mængden af produkter, de gerne vil have produceret hos Pandrup-fabrikken. Skulle det ikke lykkedes for fabrikken at finde investorer, så har Kiss Technology forpligtelser til at fortsætte produktionen et andet sted i verden. Men man flytter ikke bare produktionen fra den ene dag til den anden, hvilket Peter Wilmar Christensen erkender, så han har god grund til at håbe på Pandrupfabrikkens redning.

Solid opbakning
Peter Hinrup, direktør for den kriseramte Flextronicsfabrik i Pandrup, er lykkelig for opbakningen fra Kiss Technology.

»Det gør det ikke sværere at få mulige investorer i tale,« siger han. Peter Hinrup arbejder i øjeblikket med en redningsplan for fabrikken, der skal skaffe nye investorer, så den kan drives videre uden for Flextronics.

»Alt er ikke Kina og Indien, når det drejer sig om produktion af elektronik. Vi kan faktisk godt herhjemme, og det er en stor hjælp, at Kiss Technology også tror på det,« siger han.

Han har til månedens udgang til at skaffe kapital fra investorer. En frist der er givet af Flextronics. Omkring 100 mio. kr. er nævnt flere gange som den kapital, der skal til, for at det kan fortsætte i Pandrup.

Hvis det ikke lykkedes, så ved ingen, hvad der vil ske. Men Peter Hinrup sagde i januar, at lykkes det ikke at skaffe tilstrækkelig kapital til, at ledelsen kan købe virksomheden ud af Flextronics, så vil den lukke.