Kirk indtræder i eget selskab

Kjeld Kirk Kristiansen overtager direktørstolen i eget selskab, der samtidig tager navneforandring. Ingen planer om ny pengetank, fastslår bestyrelsesformand.

Kjeld Kirk Kristiansen har indsat sig selv som ny direktør i sit eget selskab med navnet K & C Holding. Arkivfoto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Legos hovedaktionær Kjeld Kirk Kristiansen har i al ubemærkethed indsat sig selv som ny direktør i sit eget selskab.

Samtidig har selskabet med en egenkapital på 180 mio. kr. ændret navn fra Billund Ejendomsselskab A/S til K & C Holding, hvor Kjeld Kirk Kristiansen fremover overtager såvel direktørstolen samt en plads i bestyrelsen efter Georg Jensen.

Bestyrelsesformand i K & C Holding samt adm. direktør for investeringsselskabet Kirkbi, Bent Pedersen, afviser, at ændringerne skyldes planer om en ny pengetank.

»Jeg kan afkræfte alle planer om, at Kjeld Kirk er på vej til at skulle spille en mere aktiv rolle i forhold til de poster, han allerede har i dag. Det drejer sig alene om, at Georg Jensen til foråret går på pension og allerede er gået på deltid, og ordensmæssigt er det rart at få gjort den slags i tide,« siger han.

Mulig overgangsfigur
Bent Pedersen kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om Kjeld Kirk Kristiansen er en overgangsfigur som administrerende direktør for selskabet.

Ifølge selskabsmyndighederne havde K & C Holding ved udgangen af sidste regnskabsår en egenkapital på knap 180 mio. kr. efter et årsresultat på minus 1,8 mio. kr. Selskabet har anlægsaktiver for 172 mio. kr. samt et samlet tilgodehavende hos blandt andre familiens investeringsselskab Kirkbi på godt 7,7 mio. kr. Selskabets formål er konsulentvirksomhed og at investere i fast ejendom til erhvervsmæssige formål samt til stutterivirksomhed. For kun godt en måned siden trådte Kjeld Kirk Kristiansen tilbage fra den daglige ledelse hos legetøjsproducenten Lego i forbindelse med offentliggørelsen af et nyt forventet milliardunderskud på op mod to mia. kr. for 2004 efter afskrivinger, faldende omsætning og høje omkostninger.