Kinesiske nøgletal overrasker positivt over hele linjen

De officielle PMI-data fra de kinesiske myndigheder overrasker positivt i februar, hvor såvel de officielle data som data fra Caixin er bedre end ventet.

REUTERS/Jason Lee Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE

De officielle PMI-data fra de kinesiske myndigheder overrasker positivt i februar, hvor såvel de officielle data som data fra Caixin er bedre end ventet.

PMI-indekset for fremstillingsindustrien steg til 51,6 i februar fra 51,3 måneden før, viser de officielle tal fra Kinas statistiske bureau, NBS.

Økonomerne havde estimeret en stigning til 51,2 ifølge et estimat fra Bloomberg.

»Det er syvende måned i træk, at Kinas officielle PMI-fremstilling holder sig inden for det ekspansive område, og det tyder på, at den industrielle aktivitet fortsat er for opadgående,« siger økonom Zhou Hao fra Commerzbank i Singapore ifølge Reuters.

Målingen fra det private analysehus Caixin viser en stigning i PMI-indekset for fremstillingsindustrien til 51,7 i februar fra 51,0 i januar og mod analytikernes ventede 50,8.

Zhou Hao vurderer det som "meget sandsynligt", at den kinesiske centralbank vil hæve de korte renter med yderligere 10 basispoint i marts, hvilket vil være det tredje skridt i lige så mange måneder, i takt med at myndighederne i stigende grad er overbevist om, at økonomien er i et stabilt leje.

For aktiviteten uden for fremstillingssektoren, PMI non-manufactoring, er den officielle aflæsning i februar 54,2 mod 54,6 i januar.

PMI-indeksene er baseret på en rundspørge blandt virksomheder, og et indeks over 50 indikerer stigende aktivitet, mens et indeks under 50 peger i retning af aftagende aktivitet.