Kinesisk nøgletal skuffer igen kraftigt

Frygten for en accelererende nedtur i den kinesiske økonomi får ny næring onsdag, hvor endnu et sæt nye skuffende data fra fremstillingssektoren er offentliggjort.

Læs mere
Fold sammen

 

Det er den foreløbige aflæsning af indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI-indekset, fra Caixin Media og Markit Economics, som falder til 47,0 i september fra 47,3 i august.

Analytikerne havde ifølge et estimat udarbejdet af Bloomberg skønnet en aflæsning på 47,5.

Såvel produktion som nye ordrer og beskæftigelse faldt i accelererende takt ifølge undersøgelsen.

PMI-tallene er den første større indikator for september, og den følger op på svagere end ventede data for investeringer og industriproduktion og eksport i august, hvor eneste positive faktor var et højere end ventet detailsalg samt det fortsat langsomt forbedrede boligmarkedet.

Fra politisk hold er bestræbelserne på at understøtte væksten optrappet gennem kanalisering af midler til bankerne i et forsøg på at holde premierminister Li Keqiangs ekspansionsmål på omkring 7 pct. i år inden for rækkevidde.

- De bløde PMI-data afspejler hovedsageligt en svag udenlandsk efterspørgsel. I takt med at Kina har udrullet en stor mængde vækstfremmende foranstaltninger i de seneste måneder, har Kinas indenlandske efterspørgsel sandsynligvis stabiliseret sig, lyder det fra økonom Julia Wang fra HSBC Holdings i Hongkong over for Bloomberg News.

Økonomen venter yderligere støtte og estimerer endnu en reduktion i bankernes reservekrav på 150 basispoint.

Den kinesiske økonomi kæmper med industriel overkapacitet, vigende udenlandsk efterspørgsel og et stærkt volatilt aktiemarked. Deflationen i producentpriserne fortsatte på 42. måned i august.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk