Kinesisk kreditklemme gør investorerne nervøse

De asiatiske aktiekurser rasler tirsdag ned på grund af frygten for en kreditklemmes konsekvenser for Kinas økonomiske vækst.

Morgan Stanley Asia-Pacific-indekset er faldet hele 13 pct. fra dette års højdepunkt 20. maj, blandt andet på grund af nyheden om en snarlig reduktion i Federal Reserves obligationsopkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/CHINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 1,2 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser. Indekset er faldet hele 13 pct. fra dette års højdepunkt 20. maj, blandt andet på grund af nyheden om en snarlig reduktion i Federal Reserves obligationsopkøb samt sidste uges voldsomme stigninger i de kinesiske repo-renter som følge af en kreditklemme.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 1,84 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 1,8 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,15 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,66 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder med 0,81 pct.

- De globale markeder tager risici af banen og vil fortsat være urolige, indtil de kinesiske interbankrenter stabiliseres. De japanske aktier falder sammen med de andre markeder, men det er samtidig det mest modstandsdygtige marked, fordi det gavnes af en stærkere dollar, siger Ichiro Yamada fra Fukoku Mutual Life Insurance til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever et fald på henholdsvis 3,79 og 4,76 pct. og er på vej mod det laveste lukkeniveau siden januar 2009. De to indeks er faldet henholdsvis 22 og 26 pct. siden årets højeste niveau fra 6. februar.

Både Goldman Sachs og China International Capital nedjusterede mandag deres vækstskøn for den kinesiske økonomi til 7,4 pct., hvilket er lavere end den kinesiske regerings skøn. Dermed fulgte de i HSBC og Barclays fodspor.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 1,42 pct.

/ritzau/FINANS