Kinesisk droneproducent ser værdisætning på 10 mia. dollar

Den kinesiske producent af fjernstyrede mini-droner DJI har ført an i boomet af almindelige forbrugeres brug af droner og øjner nu en kapitalrejsning, der vil værdisætte selskabet til 10 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Det er især DJI's Phantom-linje af kamera-bærende droner, der er blevet brugt i utallige videoer på Youtube og andre sociale medier, som har gjort DJI til markedsleder indenfor kommercielle droner. Selskabet trak også overskrifter verden rundt, da en fjernstyret Phantom-drone i januar styrtede ned på græsplænen foran det hvide hus i Washington.

DJI's forhandlinger med adskillige venture capital-selskaber i Silicon Valley om en kapitalrejsning, gør selskabet til det seneste i rækken af unge kinesiske tech-startups med en potentiel milliardværdi. Senest blev smartphone-producenten Xiaomi i december værdisat til 45 mia. dollar. Valueringerne bliver holdt oppe af optimisme omkring potentialet i det store kinesiske marked, der med den laveste grad af internetudbredelse i verden har plads til masser af vækst.

DJI's kapitalrejsning kommer samtidig med, at flere luftfartsmyndigheder rundt om i verden overvejer hvordan risici og muligheder ved kommerciel brug af fjernstyrede droner skal reguleres. Dronerne har en lang række anvendelsesmuligheder, fra film og fotografering til brug indenfor sektorer som landbrug og transport.

DJI blev grundlagt i 2006 af Frank Wang og har i dag hovedsæde i Shenzhen i Kina, en stab på 1500 ansatte på globalt plan og havde en omsætning på 130 mio. dollar i 2013.

/ritzau/FINANS