Kineserne vil bygge til skyerne på ti måneder

Første spadestik til et 838 meter højt tårn i Kina er netop taget. Det skal nå skyerne allerede om ti måneder. Det er bare et af 500 skyskraber-projekter i det opadstormende land.

Foto: STR. Her ses nogle af Shanghais tårne med Shanghai Tower, der stadigvæk er ved at blive bygget, til højre.
Læs mere
Fold sammen
Hvis det står til en række driftige kinesiske investorer, så har Dubai-tårnet Burj Khalifa under et år tilbage som verdens højeste bygning. I hvert fald blev der tidligere i denne uge taget første spadestik byggeriet af det 838 menter høje Sky City-tårn i byen Changsha. Det skriver CNN.

Sky City er bare et af mange skyskraber-projekter, der eksisterer i Kina. Projektet udmærker sig dog ved at ville slå en anden rekord - nemlig når det gælder byggetid. Entreprenørerne bag Sky City mener, de kan nå den endelige højde i april 2014 - altså om ti måneder.

Til sammenligning tog det fem år at færdiggøre Burj Khalifa. Den planlagte bygningshastighed får da også skeptikere til at rynke på næsen. Nogle spørger, om det overhovedet er muligt, andre mener, det sker på bekostning af bygningens brugervenlighed. Den bliver bygget af præfabrikerede elementer, og en kritiker peger på, konstruktionen svarer til at stable over 100 beboelsesvogne oven på hinanden.

Om det bliver således, og om de stramme deadline for byggeriet kan nås, vil blive klart til april.

Sky City er dog langt fra det eneste højhusbyggeri, der er på tegnebordet i Kina. Hvis man vælger at definere en skyskraber som en bygning på over 152 meter, så er der i dag 470 af slagsen, skriver CNN. De 332 er endnu ikke færdigbyggede, mens endnu 516 er i planlægningsfasen.

Når det kommer til de helt høje af slagsen, så kan nævnes projekter som Golden Rooster Tower i Suzhou på 700 meter, Ping An Finance Center i Shenxhen på 660 meter og Shanghai Tower på 632 meter.