Kinesere købte flittigt boliger i USA sidste år

Kineserne var flittige købere af amerikanske boliger sidste år, hvor de tegnede sig for 18 pct. af de 68,2 mia. dollar, som udlændinge spenderede på boliger fra 1. april sidste år til udgangen af marts i år.

Foto: JUSTIN SULLIVAN. Kineserne har i særlig grad vist deres interesse for Californien, hvor der sidste år stod en kineser bag mere end hver anden boligkøb foretaget af en udlænding.
Læs mere
Fold sammen
Det skriver CNN Money med henvisning til ejendomsmæglerorganisationen National Association of Realtors, der fortæller, at der betales kontakt i cirka 70 pct. af de bolighandler, hvor en kineser står som køber. Og det er endda til priser, som er noget højere, end når andre udlændinge køber bolig i USA.

For de bolighandler, hvor en kineser er køber, er medianprisen således på hele 425.000 dollar, mens den kun er 276.000 dollar for andre udenlandske boligkøbere.

Kineserne har i særlig grad vist deres interesse for Californien, hvor der sidste år stod en kineser bag mere end hver anden boligkøb foretaget af en udlænding.

/ritzau/FINANS