Kinas vækstmotor hoster og hakker i handelsstrid med USA

Foto: NICOLAS ASFOURI

Mens Kina står midt i en eskalerende handelskrig med USA, står landet samtidig over for en aftagende økonomi på hjemmefronten.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge en regeringsrapport tirsdag faldt udgifterne til anlægsaktiver, blandt andet fabriksmaskiner og offentlig projektarbejde, til sit laveste i næsten 20 år.

Andre data viste også økonomiske problemer. Detailsalget steg, men ikke i lige så høj grad, som analytikere havde ventet. Derudover steg arbejdsløsheden til 5,1 pct. i sidste måned, fra 4,8 pct. i juni ifølge det kinesiske National Bureau of Statistics.

Alt taget i betragtning viser data, at Kina ikke kan konfrontere amerikanske toldsatser direkte ifølge Shuang Ding, økonom hos Standard Chartered Bank i Hongkong.

»Kina bør undgå en direkte tilgang i handelskrigen med USA og i stedet fokusere på at styrke sin egen økonomi først,« siger Shuang Ding til The Wall Street Journal.

USA har lagt en toldafgift på 25 pct. på kinesiske importvarer til en værdi af 34 mia. dollar stigende til 50 mia. dollar fra den 23. august.

/ritzau/FINANS