Kinas vækstmomentum stiger let i november

Den kinesiske økonomi viste positive tegn i november, hvor såvel industriproduktionen som detailsalget viser sig fra den positive side. Det viser nye data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing tirsdag morgen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON

Det kinesiske detailsalg steg 10,8 pct. i november i forhold til samme måned sidste år, mens der i år frem til udgangen af november var en stigning på 10,4 pct. på årsbasis.

Økonomerne havde ventet en årsstigningstakt på 10,2 pct. for november og en stigning på 10,3 pct. i årets første 11 måneder, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Oktober bød på stigninger på henholdsvis 10,0 pct. og 10,3 pct.

LET VÆKST I INDUSTRIPRODUKTIONENS TAKT

Stigningstakten i industriproduktion var 6,2 pct. i november, hvilket skal ses i forhold til økonomernes estimerede stigning på 6,1 pct. og oktobers stigning på 6,1 pct.

Frem til udgangen af november er industriproduktionen steget 6,0 pct., der også var stigningstakten efter oktober. Novemberproduktionen var estimeret til at stige 6,1 pct.

INVESTERINGSNIVEAU STABILISERET

De kinesiske investeringer i fabrikker, veje og andre anlægsaktiver i byerne viser til gengæld en let positiv udvikling.

Investeringerne i år til og med november steg 8,3 pct. i forhold til samme periode sidste år. Økonomerne havde netop ventet en stigning på 8,3 pct., der også var stigningstakten i oktober.