Kinas rigeste mand køber Jurassic World-filmselskab

Kinas rigeste mand Wang Jianlin har købt det ikoniske Hollywood-filmselskab Legendary Entertainment, der blandt andet står bag blockbusterne Jurassic World og Godzilla. Prisen ligger i omegnen af 24 milliarder kroner.

Wang Jianlin har købt det ikoniske Hollywood-filmselskab Legendary Entertainment, der blandt andet står bag filmen Jurassic World. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På det store lærred hærgede Godzilla i sin tid Japan.

Men nu er det ikoniske monster i stedet kommet under kinesisk kontrol. Det kinesiske selskab Wanda Group med Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, i spidsen har nemlig købt Hollywood-filmselskabet Legendary Entertainment, som blandt andet står bag filmen om Godzilla og Jurassic World.

Det skriver The Guardian.

Købsprisen endte i omegnen af 24 milliarder danske kroner, og det kinesiske selskab oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen er »Kinas største kulturelle opkøb på tværs af grænser til dato«.

Kinas indtog på Hollywood

Opkøbet skal derfor også ses som et aggressivt træk fra den kinesiske rigmand Wang Jianlin for at bringe Hollywoods glamour til Asien.

»De amerikanske filmselskaber sidder tungt på verdens filmindustri. Men det her opkøb vil ændre på den situation,« siger han.

Det er ikke første gang, at den kinesiske forretningsmogul har trukket internationale overskrifter med store filmrelaterede opkøb. I 2012 købte Wanda Group således også den amerikanske biografkæde AMC Entertainment for næsten 18 milliarder kroner.

Underholdning, e-handel og storcentre

Wanda Group, stiftet af Wang Jianlin, fokuserede oprindeligt på ejendomme, og firmaet ejer mere end 200 storcentre og luksushoteller over hele Kina.

Men virksomheden er på det seneste altså begyndt at fokusere mere og mere på nye områder som for eksempel e-handel og underholdning.

Opkøbet af Legendary Entertainment er det sidste skud op stammen i en række massive internationale opkøb fra kineserne. Foruden filmselskabet har Wanda Group også overtaget blandt andet det schweiziske selskab Infront og en virksomhed, som organiserer Ironman-konkurrencer verden over.