Kinas produktion, salg og investeringer tæt på det ventede

Den kinesiske økonomi er på sporet, når der ses på udviklingen i industriproduktion, detailsalg og anlægsinvesteringer i forhold til økonomernes estimater.

Den kinesiske økonomi er på sporet, når der ses på udviklingen i industriproduktion, detailsalg og anlægsinvesteringer i forhold til økonomernes estimater. Fold sammen
Læs mere
Foto: WANG ZHAO

Det fremgår af data fra Kinas National Bureau of Statistics i Beijing tirsdag morgen.

Det statistiske bureau oplyser, at den kinesiske industriproduktion steg 10,0 pct. i november i forhold til samme periode sidste år. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i industriproduktionen på 10,1 pct.

I år er industriproduktionen samlet steget med 9,7 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Analytikere havde netop ventet en stigning på 9,7 pct., ifølge Bloomberg News' prognose.

Samtidig oplyser myndighederne, at detailsalget steg 13,7 pct. i november i forhold til samme periode sidste år.

Analytikere havde ventet, at detailsalget ville stige 13,2 pct.

Fra januar til november er detailhandlen øget med 13,0 pct. på årsbasis, hvor analytikere havde ventet en stigning på 13,1 pct.

Ses der på anlægsinvesteringerne - i fabrikker, veje og andre faste aktiver i byområderne - var der en stigning på 19,9 pct. i perioden januar til november i forhold med samme periode sidste år. Her havde analytikere ventet en stigning på 20,0 pct.