Kinas inflation vender klart den forkert vej i september

De kinesiske producentpriser faldt igen i september, hvilket forlænger perioden med prisfald hos producenterne til 43 på hinanden følgende måneder.

REUTERS/Wong Campion Fold sammen
Læs mere
Foto: WONG CAMPION
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldet er som i august på 5,9 pct. i henhold til data fra National Bureau of Statistics i Beijing torsdag morgen.

Dermed levede prisudviklingen op til analytikernes forventninger, idet der var estimeret et prisfald på netop 5,9 pct.

Dataenen viser samtidig en skuffende stigningstakt i forbrugerpriserne. Her lå prisstigningen på 1,6 pct. på årsbasis, hvor analytikerne havde forventet en stigning på 1,8 pct.

Måneden før var stigningstakten i forbrugerpriserne 2,0 pct.

- Udsigterne for økonomien er stadigvæk ikke gode. Svag ekstern og indenlandsk efterspørgsel har en mere alvorlig indvirkning på de indenlandske producenter. De seneste mange data har ikke vist nogen tegn på stabilisering, vurderer økonom Liu Yaxin fra China Merchant Securities Co. i Shenzhen.

Med en forbrugerpris-inflation langt under Beijing-regeringens mål på 3 pct. på årsbasis, er der lagt i ovnen til, at centralbanken yderligere lemper vilkår for udlån trods de allerede fem rentereduktioner over knap et år.

Afmatningen på ejendomsmarkedet har reduceret husholdningernes prisudvikling, mens en industriel overkapacitet, råvareprisfaldet og den træge globale efterspørgsel har presset priserne på såvel råvarer som færdigprodukter hos de kinesiske fabrikker.