Kinas fremstillingsindustri slæber sig afsted

Der er fortsat en afdæmpet udvikling i den kinesiske fremstillingsindustri. Det viser den officielle opgørelse af PMI-indekset onsdag morgen.

Foto: ADRIAN BRADSHAW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Purchasing Managers Index fra National Bureau of Statistics og China Federation of Logistics and Purchasing i Beijing landede på 51,1 i september, hvilket er det samme som i august.

Analytikerne havde ventet et indeks på 51,0 ifølge en Bloomberg News undersøgelse.

- Den kraftige opbremsning i den industrielle sektor afspejler mere langsigtede problemer, især den langvarige svage indenlandske efterspørgsel. Kinas potentielle vækstrate er for nedadgående, især efter 20-30 års kraftig ekspansion i den industrielle sektor, siger økonom Jacqueline Rong fra BNP Paribas i Beijing til Bloomberg News.

Den private PMI-raport fra HSBC Holdings og Markit Economics for september viste tirsdag en endelig aflæsning på 50,2. Det var uændret i forhold til august måned.

Den officielle aflæsning ligger typisk højere end aflæsningen i HSBC undersøgelsen.

Faldende industriproduktion og reduceret indtjening, mens produktions-væksten ligger på et fem-årigt lavpunkt har uddybet den økonomiske afmatning. Men hidtil har de kinesiske myndigheder været tilbageholdende med at bruge bredere stimulus til at afstive vækst-billedet, da de samtidig søger at dæmme op for gælds-risici for i stedet tage målrettede skridt såsom gårsdagens lempelse af realkredit-politikken til støtte for boligmarkedet.

Kinas økonomi vil formentlig vokse 7,3 pct. i år, ifølge en Bloomberg undersøgelse i september. Det er 0,1 pct.point mindre end ved en tilsvarende undersøgelse i august.