Kinas fald i importen stiger voldsomt

Den kinesiske økonomi viser igen tegn på en markant opbremsning. Det fremgår af de seneste data for den kinesiske import og eksport, hvor et kraftigt fald i importen giver sig udslag i et større handelsoverskud end ventet.

Den kinesiske økonomi viser igen tegn på en markant opbremsning. Det fremgår af de seneste data for den kinesiske import og eksport, hvor et kraftigt fald i importen giver sig udslag i et større handelsoverskud end ventet. FOTO: Fabrik i Lianyungang, 6. september 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Målt i dollar faldt importen 13,8 pct. i august efter et fald på 8,1 pct måneden før. Samtidig faldt eksporten 5,5 pct. efter et drop på 8,3 pct. i juli.

Analytikerne havde ventet et fald i importen på 7,9 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 6,6 pct.

Ses der på dataene opgjort i yuan, var faldene endnu større. Importen faldt 14,3 pct., mens eksporten gik 6,1 pct. ned.

- Kina står til at misse dette års mål for eksportvæksten, og der vil være nogen hjælp at hente for den økonomisk vækst fra den eksterne efterspørgsel, siger økonom Liu Xuezhi fra Bank of Communications Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Økonomen påpeger, at "Kinas beskedne yuan-devaluering" endnu ikke har haft nogen effekt på eksporten.

Samlet viser Kinas handelsbalance for august et overskud på 60,2 mia. dollar mod juli-overskuddet på 43,0 mia. dollar. Her havde analytikerne ventet et plus på 48 mia. dollar.