Kinas fald i importen stiger til hye højder

Den kinesiske økonomi viser igen tegn på en markant opbremsning i alt fald, når det gælder den indenlandske aktivitet.

Foto: ROLEX DELA PENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af de seneste data for den kinesiske import og eksport, hvor et kraftigt - og accelererende - fald i importen giver sig udslag i et større handelsoverskud end ventet.

Målt i yuan faldt importen 17,7 pct. i september efter et fald på 14,3 pct. i august. Til gengæld faldt eksporten "kun" 1,1 pct. efter et drop på 6,1 pct. måneden før.

Analytikerne havde ventet et fald i importen på 16,5 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 7,4 pct.

»Importvækst forbliver træg, hvilket tyder på en svækkelse i den indenlandske efterspørgsel, hvor især investeringsaktiviteten falder. Vi fastholder vores opfattelse af, at BNP-væksten vil falde til 6,7 pct. i tredje kvartal«, siger økonom Yang Zhao fra Nomura Holdings i Hongkong til Bloomberg News.

Ses der på dataene i dollarbaserede tal, er faldet i importen endnu værre. Importen faldt 20,4 pct. i september efter et fald på 13,8 pct. i august. Samtidig faldt eksporten 3,7 pct. efter et drop på 5,5 pct. måneden før.

Analytikerne havde her ventet et fald i importen på 16,0 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 6,0 pct.

Samlet viser Kinas handelsbalance for september et overskud på 376,2 mia. yuan mod august-overskuddet på 368,0 mia. yuan. Her havde analytikerne ventet et overskud på 292,4 mia. yuan.

I dollar var overskuddet på 60,3 mia. dollar mod det ventede 48,2 mia. dollar.