Kinas fald i importen stiger til hye højder

Den kinesiske økonomi viser igen tegn på en markant opbremsning i alt fald, når det gælder den indenlandske aktivitet.

Foto: ROLEX DELA PENA.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af de seneste data for den kinesiske import og eksport, hvor et kraftigt - og accelererende - fald i importen giver sig udslag i et større handelsoverskud end ventet.

Målt i yuan faldt importen 17,7 pct. i september efter et fald på 14,3 pct. i august. Til gengæld faldt eksporten "kun" 1,1 pct. efter et drop på 6,1 pct. måneden før.

Analytikerne havde ventet et fald i importen på 16,5 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 7,4 pct.

»Importvækst forbliver træg, hvilket tyder på en svækkelse i den indenlandske efterspørgsel, hvor især investeringsaktiviteten falder. Vi fastholder vores opfattelse af, at BNP-væksten vil falde til 6,7 pct. i tredje kvartal«, siger økonom Yang Zhao fra Nomura Holdings i Hongkong til Bloomberg News.

Ses der på dataene i dollarbaserede tal, er faldet i importen endnu værre. Importen faldt 20,4 pct. i september efter et fald på 13,8 pct. i august. Samtidig faldt eksporten 3,7 pct. efter et drop på 5,5 pct. måneden før.

Analytikerne havde her ventet et fald i importen på 16,0 pct., mens eksporten var estimeret til at falde 6,0 pct.

Samlet viser Kinas handelsbalance for september et overskud på 376,2 mia. yuan mod august-overskuddet på 368,0 mia. yuan. Her havde analytikerne ventet et overskud på 292,4 mia. yuan.

I dollar var overskuddet på 60,3 mia. dollar mod det ventede 48,2 mia. dollar.