Kina: Voldsomt fald i eksportvæksten i marts

Foto: KAZUHIRO NOGI

Den kinesiske eksportvækst styrtdykkede i marts, mens importvæksten samtidig trods en pæn stigning ikke kunne leve op til analytikernes forventninger. Det fremgår af data fra de kinesiske myndigheder fredag morgen.

Eksporten i marts faldt 9,8 pct. målt i yuan efter en vækst på massive 36,2 pct. i februar.

Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet en stigning i marts på 8,0 pct.

Importen steg med 5,9 pct. målt i yuan, hvilket var under den ventede stigning på 7,5 pct., mens februar viste et fald i importen på 0,2 pct.

Ses der på dataene målt i amerikanske dollar var eksporten 2,7 pct. lavere i marts efter en stigning på massive 44,5 pct. i februar.

Analytikerne havde ventet en stigning i marts på 11,8 pct.

For importens vedkommende var der en forøgelse på 14,4 pct. mod februars 6,3 pct. stigning og analytikernes estimerede 12,0 pct. i dollar.

Den kinesiske handelsbalance viste et underskud på 29,8 mia. yuan i marts mod et overskud på 224,9 mia. yuan i februar. Der var ventet et overskud i marts på 181,0 mia. yuan blandt økonomerne.

Underskuddet målt i dollar var på 5,0 mia. mod et overskud på 33,7 mia. dollar måneden før og det ventede overskud på 27,5 mia. dollar.

De store forskydninger i såvel import som eksport skal findes i det kinesiske nytår, der faldt i februar og lukkede virksomhederne for den ugelange fejring.

/ritzau/FINANS