Kina står til at få udskudt optagelse i det pæne valuta selskab

Den Internationale Valutafond, IMF, vurderer, at de kinesiske myndigheder anstrenger sig for at leve op til kravene for, at landets valuta, yuan, kan sidestilles med de andre store globale valuta-benchmarks.

Kina står til at få udskudt optagelse i det pæne valuta selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fonden påpeger dog, at der resterer et nødvendigt "betydeligt arbejde" for at analysere data, før en beslutning om den kinesiske status som valutareserve kan tages.

Det fremgår af en rapport fra IMF i følge Bloomberg News.

IMF arbejder med en mulig forsinkelse i den eventuelle godkendelse på ni måneder frem til september 2016 for at gennemføre ændringen i den kurv af valutaer, der udgør de særlige trækningsrettigheder Speciel Drawing Rights (SDR) hos Bank of International Settlement i Basel (BIS).

De kinesiske myndigheder ønsker, at IMF føjer yuan til den eksklusive valutakurv som danner basis for SDR - dollar, euro, pund og yen indgår i dag med vægtninger på henholdsvis 41,9 pct., 37,4 pct., 11,3 pct. og 9,4 pct.

Kina ønsker at gøre den kinesiske yuan konvertibel, og det næste skridt vil være at øge konvertibiliteten af grænseoverskridende kapitalstrømme og handel med finansielle instrumenter, lød det fra vicecentralbankchef Pan Gongsheng under en briefing i Beijing i sidste måned.

IMF gennemfører en revidering af vægtene i SDR hvert femte år, og næste gang er i november.

IMF vurderer, at en udskydelse vil gøre overgangen til en ny kurv lettere. For selv om en godkendelse fra IMF's bestyrelse endnu ikke er sikker, er den inden for rækkevidde, og beslutningen vil afhænge af mere end blot IMF's vurdering.

Kina har presset på for at få yuan optaget på linje med dollar, euro, yen og pund i SDR-kurven, men mens lande som Frankrig har budt ønsket velkommen, har USA opfordret de kinesiske myndigheder til at fortsætte tiltagene mod en fleksibel valutakurs og foretage finansielle reformer.

Udsættelsen sætter scenen for, at IMF kan tilføje yuan til SDR lige før den kinesiske præsident Xi Jinping er vært for et G20-topmøde næste år.