Kina sænker atter renten

Kina sænker renten for tredje gang på et halvt år og forsøger dermed at imødekomme virksomhedernes trængte økonomi. Verdens næststørste økonomi er på vej mod sit værste år i et kvart århundrede.

Den kinesiske økonomi er under pres, og renten sænkes for tredje gang på seks måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/CHINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tredje gang på seks måneder sænker Kina renten. Det sker i et forsøg på at afhjælpe virksomhedernes låneomkostninger, skriver Financial Times.

People's Bank of China (PBOC) skriver på bankens hjemmeside, at benchmark for den etårige udlånsrente er sænket med 25 basispoint til 5,1 procent fra den 11. maj. Den toneangivende indlånsrente er ligeså sænket til 2,25 procent.

»Kinas økonomi står stadig over for et relativt stort nedadgående pres,« siger PBOC til Financial Times.

Banken meddelte i forbindelse med rentesænkningen, at der arbejdes på at finde en balance mellem at støtte væksten og uddybe strukturreformer. Nogle analytikere mener, at PBOC ikke har handlet aggressivt nok i forhold til de forværrede forhold i Kina.

Analytikerne bød rentesænkningen velkommen, men de forventer ifølge Financial Times, at Kina igen i løbet af de kommende måneder er tvunget til at give renten endnu et huk.

Søndagens rentesænkning kommer blot få dage efter offentliggørelsen af handels- og inflationstal for april, som var svagere end ventet.

Flere nøgletal bliver offentliggjort onsdag, og timingen af rentesænkningen giver derfor anledning til bekymring for, at tallene igen viser sig at skuffe.