Kina opfordrer til fælles front mod Donald Trumps handelskrig

Kina og andre nationer bør slå sig sammen for at imødegå USA's præsident Donald Trumps aggressive handelspolitik. Det er meldingen i en leder i den statskontrollerede kinesiske avis, China Daily, fredag.

Kina og andre nationer bør slå sig sammen for at imødegå USA's præsident Donald Trumps aggressive handelspolitik. Det er meldingen i en leder i den statskontrollerede kinesiske avis, China Daily, fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM

Og selv om Kina håber, at det kan lykkes af nå frem til en løsning på handelstvisterne via forhandlinger, er det »på høje tid, at Kina og andre store økonomier tager hinanden i hånden for bedre at klare de udfordringer, der er skabt af USA's aggressive udøvelse af handelsfordele«, skriver lederen.

Opfordringen til en global indsats for at modarbejde USA kommer, efter at velunderrettede kilder har oplyst, at præsident Donald Trump har godkendt toldtakster på kinesiske varer til en værdi af omkring 50 mia. dollar.

Beslutningen vil udløse en konfrontation i den ulmende handelskrig og vil sandsynligvis blive mødt med fremskyndet gengældelse fra Beijing.

Den kinesiske regeringen har tidligere lovet at gengælde i naturalier, og China Daily gentager truslen.

Federal Reserves renteforhøjelser har øget den globale usikkerhed, der allerede var opstået på grund af USA's handelspolitik, skriver avisen, der vurderer, at »der kræves større politisk koordinering for at minimere forgreningerne af de amerikanske politikker og lette de globale finansielle udsving, som nogle nye vækstøkonomier allerede har været offer for«.