Kina har gengældelsesplan klar hvis USA eskalerer handelsspændinger

Kinas præsident, Xi Jinping (Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Schiefelbein

Kina vil "uden at tvivle" gøre gengæld, hvis USA eskalerer handelsspændingerne yderligere, og myndighederne har udarbejdet en detaljeret og omfattende slagplan. Det siger en højt placeret handelstalsmand.

Den kinesiske regering har ikke gennemført nogen form for forhandlinger på noget niveau med amerikanske myndigheder for nylig, siger handelsministeriets talsmand, Gao Feng, torsdag på en pressekonference i Beijing ifølge Bloomberg News.

»Vi kan ikke forhandle under den ensidige trussel fra USA«, pointerer Gao Feng.

Talsmanden understreger samtidig, at de nylige foranstaltninger med åbning af det kinesiske marked intet har at gøre med det løbende pres fra handelskonflikten med USA, og at den kinesiske regering aldrig har interveneret og krævet, at udenlandske virksomheder deler deres teknologiske ejendom som betingelse for at drive forretning i Kina.

Den kinesiske centralbankchef, Yi Gang, annoncerede onsdag specifikke skridt til yderligere åbning af den finansielle sektor i Kina og fulgte dermed op på løfter fra den kinesiske præsident, Xi Jinping, om at liberalisere markedet for finansiering, mobiler og andre industrier, hvilket gav håb om reducerede spændinger mellem verdens to største økonomier.

/ritzau/FINANS