Kina: Fortsat opbremsning og faldende aktivitet

Det kinesiske PMI-indeks for fremstillingssektoren viste fortsat opbremsning og faldende aktivitet i april. Det fremgår af friske PMI-data fra Caixin Media og Markit Economics tirsdag.

Det kinesiske PMI-indeks for fremstillingssektoren viste fortsat opbremsning og faldende aktivitet i april. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA DAILY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PMI-indekset for fremstillingssektoren viste en aflæsning på 49,4 april mod 49,7 i marts. Økonomerne ventede en indeksværdi på 49,8 ifølge estimater fra Bloomberg News.

- Trods skuffelsen er det værd at huske på, at begge indeks sprang i vejret i marts, og faldet i april har således langt fra elimineret stigningen i marts, fremhæver seniorøkonom i Handelsbanken Bjarke Roed-Frederiksen i en kommentar og tilføjer:

- Det viser, at de store stigninger i marts var reelle og ikke kun udtryk for sæsonudsving fra afslutningen af det kinesiske nytår.

Derimod er det hans vurdering, at de nye tal ikke peger på, at væksten i økonomien er tiltaget yderligere i april, men der var da også pæn fremgang i væksten i industriproduktionen og de øvrige aktivitetsindikatorer i marts.

- Denne fremgang har sammen med gode nyheder fra boligmarkedet medvirket til at dæmpe frygten for en hård landing i Kina, vurderer han.
Handelsbanken tror på stabil vækst og endda en lille vækstfremgang i de kommende måneder.

Den officielle PMI-aflæsning for fremstillingssektoren viste mandag et fald til 50,1 i april fra 50,2 i marts. Økonomerne havde ventet en aflæsning på 50,3.