Kina bremser virksomhedskøb for trecifret milliardbeløb

Kinas strenge virksomhedslove og regler for veksling af yuan har betydet, at der i 2016 blev aflyst virksomhedskøb til en værdi af 75 mia. dollar, eller 517 mia. kr. Det skriver Financial Times.

Arkivfoto. Kinas strenge virksomhedslove og regler for veksling af yuan har betydet, at der i 2016 blev aflyst virksomhedskøb til en værdi af 75 mia. dollar, eller 517 mia. kr. Fold sammen
Læs mere

Det er syv gange så meget som i 2015, hvor de aflyste handler samlet set havde en værdi på 69 mia. kr., hvilket understreger regeringens faldende appetit for internationale handler.

Samlet set er 30 store handler med europæiske og amerikanske virksomheder blevet afblæst af kinesiske embedsmænd.

- Kineserne er blevet mere professionelle, men sælgerne giver nu præference til potentielle købere udenfor Kina, på grund af de strenge regler om kapital, siger en anonym kilde involveret i handler med kinesiske selskaber til Financial Times.

Kina oplevede sin største kapitalflugt nogensinde sidste år, da investorer forventede en svækkelse af yuan overfor dollar, hvilket ansporede regeringen til at granske alle større virksomhedsovertagelse nøje.

Den største handel som Kina stak en kæp i hjulet på, var forsikringsselskabet Anbang Insurances planlagte overtagelse af hotelkæden Starwood Hotels & Resorts til 14 mia. dollar, eller knap 97 mia. kr., skriver Financial Times.