Kina: Boligpriser viser tegn på vending mod det bedre

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROLEX DELA PENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske boligmarked viser igen tegn på bedring i december, hvor antallet af byer med prisstigninger igen stiger i forhold til antallet af byer med prisfald. Det fremgår af nye tal fra National Bureau of Statistics i Beijing mandag morgen.

Priserne på nye boliger steg i 39 af Kinas 70 største byer i december, mens der var prisfald i 26 byer, og de resterende fem byer viste uændrede priser i forhold til måneden før.

I november steg priserne i 33 af Kinas 70 største byer, mens der var prisfald i 27 byer, og de resterende ti byer havde uændrede priser i forhold til måneden før ifølge de reviderede data for måneden.

Dermed ser det umiddelbart ud til, at den pludselige nedtur i oktober var en engangsforeteelse.

Det kinesiske politbureau, der er det øverste besluttende organ i det kommunistiske parti, lovede i sidste måned at reducere antallet af usolgte boliger, og betegnede det som en af de vigtigste opgaver i 2016.

Det har fået forventningerne om nye lempende foranstaltninger til at øges.

- Den økonomiske politik vil fortsat være støttende i år for at opretholde den økonomiske vækst og nedbringe antallet af usolgte boliger, lyder der fra analytiker Jeffrey Gao fra Nomura Holdings i Hongkong til Bloomberg News.

Den kinesiske regering har allerede lempet vilkårene for realkreditudlån og reduceret renten ikke mindre end seks gange over de seneste 15 måneder. Dertil kommer lettere adgang til boligfinansiering og større mulighed for lån til sekundære boliger og bedre likviditetsmuligheder for bankernes genfinansiering af lån.

Arealet af usolgte nye boliger på landsplan steg 12 pct. på årsbasis til 441 mio. kvadratmeter ved udgangen af november i følge de senest tilgængelige data fra det statistiske bureau.

/ritzau/FINANS