Kina advarer kraftigt USA mod handelskrig

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, advarer Donald Trump mod at angribe Kina inden for handelsområdet.

Den kinesiske preimierminister Li Keqiang advarer kraftigt USAs præsident Donald Trump mod at begynde en »handelskrig« med Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Premierministeren advarer om, at det er de udenlandske firmaer, der vil være de største tabere, hvis de to lande indleder en handelskrig.

Det skriver The Guardian.

Trump har tidligere kaldt Kina for USA's fjende og truet med at sætte høje afgifter på import af kinesiske varer.

- Vi ønsker ikke at se et udbrud af en handelskrig, understregede den kinesiske premierminister ved en pressekonference, der markerede afslutningen på den to-uger lange kinesiske partikongres onsdag.

Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, ventes i april at holde et to-dages møde ved Trumps resort Mar-a-Lago i Florida. Den kinesiske premierminister ville onsdag ikke endeligt bekræfte det ventede møde.

I sidste måned talte Trump og Xi i telefon, hvor Trump indikerede, at han ikke ønsker at udfordrer Kina på spørgsmålet om Taiwans selvstændighed. Desuden fremstår Trumps seniorrådgiver og svigersøn, Jared Kushner, i stigende grad som samtalepartner for den kinesiske ambassadør i Washington. Dog hersker der stadig stor usikkerhed omkring Trumps intentioner om forholdet til Kina.