KFX-indekset sluttede ugen med marginalt plus

Det danske aktiemarked endte ugen med en samlet nedgang. Lundbeck meddelte, at koncernen har fået godkendt et Alzheimermiddel i Canada. Københavns Lufthavne fortsætter sin strategi om tilbagekøb af egne aktier. Islandske M-Holding byder på Wessel & Vett aktier.

Det danske hovedindeks lå dagen igennem i marginalt plus, og endte dagen med en stigning på 0,1 pct. og lukkede i kurs 279,64 kr. KFX-indekset er siden mandag faldet med 5,61 kr. og er ikke set lavere siden starten af november. GN Store Nord blev fredag en af dagens mest stigende aktier med 2,3 pct. I den modsatte ende stod Vestas (- 2,0 pct.) som dagens mest faldende aktie.

Lundbeck blev dagens højdespringer efter meddelelsen om, at medicinalkoncernen har fået godkendt sit Alzheimermiddel, Ebixa, i Canada. Præperatet er til behandling af sygdommen fra moderat til svær Alzheimers syge, og er det eneste produkt på markedet, der henvender sig til denne fase. Lundbecks plan er at påbegynde markedsføringen i Canada straks. Den danske medicinalkoncern endte ugen med en pæn stigning på 3,4 pct.

Københavns Lufthavne fortsætter sit aktietilbagekøbsprogram, der begyndte i november. Efter fredagens tilbagekøb har Københavns Lufthavn nu opkøbt egne aktier for 2,18 pct. af den samlede aktiekapital. Planen er at købe egne aktier svarende til ti pct. af aktiekapitalen. Københavns Lufthavne har haft en uge med flere markante op- og nedture og lukkede fredag med en aktiestigning på 1,4 pct.

TDC har endnu engang fået Konkurrencestyrelsens opmærksomhed. Denne gang er det i forbindelse med udbydelse af koncernens ADSL forbindelse. TDC betinger, at den pågældende kunde har etableret et telefonabonnement hos kommunikationskoncernen for at kunne oprette en ADSL forbindelse. Denne betingelse ønsker minister Helge Sander at få belyst yderligere. TDC faldt med 0,7 pct.

M-Holding, det islandske selskab, der for kort tid siden købte 60 pct. af aktierne i Wessel & Vett, har fremsat pligtmæssigt købstilbud på de resterende aktier. Købstilbuddet lyder på 162,50 kr. pr. aktie og hensigten er at afnotere selskabet fra Københavns Fondsbørs. På nuværende tidspunkt er M-Holding indehaver af 73 pct. af aktierne. Wessel & Vett forblev uændret i kurs 162,5 kr.

Dantax (uændret) bevarer rettighederne til at købe de resterende 50 pct. af aktierne i Nordic Air. Dantax er allerede indehaver af de første 50 pct., men efter, at North Flying, der ejes af Nordic Air havde tilbagegang i omsætningen blev købet udskudt. Dantax købte sine nuværende aktier i 2001 for 13,7 mio. kr.

Miljømyndighederne har henvendt sig til SAS, da støjniveauet fra selskabets fly overstiger miljøkravene. SAS er nødsaget til at ændre startproceduren for selskabets MD80 fly, der er det mest anvendte fly. SAS endte ugen med en mindre nedgang på 0,9 pct.