KFX-indekset i højeste kurs siden maj 2002

KFX-indekset fulgte en generel positiv stemning i Europa og lukkede i den højeste kurs i over halvandet år. Vestas og NEG Micon udsætter fristen for ombytning af NEG Micon-aktier.

Læs mere
Fold sammen
Børserne i Europa var i går præget af en generel positiv stemning ovenpå stærke regnskaber fra blandt andet tyske Infineon og svenske Ericsson. Det danske KFX-indeks fulgte tendenserne og steg 0,6 pct. til kurs 264,7. Hovedindekset er steget samtlige 12 børsdage i 2004 og ligger nu i den højeste kurs siden maj 2002.

De fusionsaktuelle vindmølleselskaber, NEG Micon (- 0,5 pct.) og Vestas (- 0,9 pct.), har besluttet at forlænge perioden for ombytningen af NEG Micon-aktier til Vestas-aktier med fire uger til d. 19. februar. De to selskaber begrunder udskydelsen med, at Konkurrencestyrelsen stadig ikke har godkendt fusionen.

Indtil videre har over 50 pct. af NEG Micons aktionærer valgt at udnytte tilbuddet om ombytning. Men der er stadig et stykke vej op til de to tredjedele, som er et minimumskrav for en endelig godkendelse af sammenlægningen.

Danske Bank (+ 0,4 pct.) har i øvrigt føjet vindmølleselskaberne til bankens såkaldte »select list« over attraktive aktier ved en opdatering i går. Også A.P. Møller-Mærsk er blevet tilføjet listen, da udsigterne for rederiindustrien ser meget lovende ud. Danske Bank slår fast, at A.P. Møller står godt rustet til at udnytte den forventede fremtidige rederi-vækst. A.P. Møllers B-aktie steg i går 1,2 pct. og trak dermed mest op i KFX-indekset. A-aktien steg 0,7 pct. Med til udviklingen i A.P. Møller-aktierne hører angiveligt også udviklingen i dollaren, som på det seneste har genvundet noget af det tabte i forhold til euroen. Styrkelsen af dollaren gavner også i høj grad Lundbeck (+ 2,8 pct.) og Novo Nordisk (+ 1,5 pct.). Stigningen i Lundbeck var den største blandt KFX-selskaberne i går, mens ISS (- 2,0 pct.) faldt mest.

Blandt sidepapirerne kunne Pharmexa melde om positive forsøgsresultater med selskabets middel mod brystkræft. Således har kliniske forsøg med stoffet HER-2 Protein AutoVac vist, at seks ud af ti forsøgspersoner udviklede klare antistofresponser mod kræftproteinet HER-2. Pharmexa steg 11,0 pct. på nyheden.

Bioscan (- 5,3 pct.) faldt i går en del tilbage ovenpå fredagens store stigning efter selskabets meddelelse om canadiske licensbetalinger. Der er nu opstået tvivl om, hvorvidt, det canadiske selskab Efire er villig til at betale licenspengene.

Søndag afgjorde Fodboldens Voldgiftsret, at Divisionsforeningens varslede lockout mod superligaspillerne er ulovlig. Det betyder, at fodboldklubben Brøndby IF nu med sikkerhed kan gennemføre den økonomisk attraktive kamp mod spanske Barcelona d. 26. februar. Afgørelsen gav et løft til Brøndby-aktien på 3,4 pct. i går.