KFX-indekset i dans på stedet

Jyske Bank er som første KFX-selskab regnskabsaktuel tirsdag i næste uge. Den svageste udvikling blandt de største aktier på Fondsbørsen tilfaldt TDC og Group 4 Securicor

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en optimistisk start på dagen gik luften langsomt ud af KFX indekset, der sluttede svagt negativt. Jyske Bank gik mod den europæiske tendens og blev den mest stigende KFX-aktie.

Med vanlig sans for at være uafhængig af sektoren steg Jyske Bank-aktien 2,5 pct. til ny rekord med kurs 292, mens den europæiske banksektor generelt var faldende, som reaktion på et svagt regnskab fra den amerikanske finanskæmpe Citigroup. Jyske Bank er som første KFX selskab regnskabsaktuel tirsdag i næste uge. Den svageste udvikling blandt de største aktier på Fondsbørsen tilfaldt TDC og Group 4 Securicor, der begge måtte se aktien falde 1,1 pct.

TDC blev samtidig mandagens mest omsatte aktie, men pilen vendte ned af for aktiekursen, muligvis som en reaktion på, at svenske Tele2 er meget aktive på opkøbsfronten, mens TDC står mere stille.

Vestas måtte se deres børsværdi blive reduceret med 0,7 pct. Selskabet overvejer muligheden for at købe aktiver eller aktiviteter ud af en underleverandør af generatorer, som er under betalingsstandsning.

De indekstunge Danske Bank, Novo Nordisk og APM B sluttede alle uændrede.

Uden for KFX indekset var der mere positive toner, drevet af tre opjusteringer.

VT Holding steg 1,3 pct. på opjusterede forventningerne til det ordinære resultat før skat til 100-110 mio. kr. (før 70-80 mio. kr.) efter ledelsen i køle- og fryseskabsproducenten Gram Commercial med hjælp fra LD Equity har købt selskabet ud af VT Holding. Også D/S Norden øger resultatet for 2005 gennem frasalg. Rederiet har solgt et produkttankskib og har dermed realiseret avancer ved skibssalg på USD 92 mio., hvilket er USD 17 mio. højere end ved seneste udmeldte resultatforventning på i alt USD 250 mio. Aktien gik 0,7 pct. frem. Mere driftsmæssig relateret var opjusteringen fra Tønder Bank, der venter et resultat før skat på 25-28 mio. kr. (før 19-22 mio. kr.), dog også hjulpet af en god indtjening på egenbeholdningen. Aktien blev handlet 1,0 pct. op.

Flyselskabet SAS slap ikke for at betale en bod på knap 300 mio. kr. for kartelaftalen med Mærsk Air trods appel til EF-domstolen. Aktiekursen var dog upåvirket og kursen steg 2,8 pct. og var dermed en af de mest stigende europæiske luftfartsaktier på en ellers positiv dag for branchen.

Topsil blev dagens højdespringer med en værditilvækst på 10,3 pct. Årsagen er forlydender om, at staten Californien vil yde massive tilskud til udbredelse af solceller og Topsil er underleverandør til en californisk solcelleproducent.Se de opdaterede børskurser

www.business.dk