KFX-indekset hentede det tabte terræn

Torsdag gevandt KFX-indekset onsdagens tabte terræn. Der var plusser til 15 af indeksets 20 medlemmer. Blandt sidepapirerne fik FLS Industries en pæn modtagelse efter fornyet fokus på kernen.

Torsdag blev en forrygende dag på det danske aktiemarked, hvor KFX-indekset fik indhentet det meste af onsdagens fald. Eliteindekset steg således 0,6 pct., og det lukkede dermed i kurs 279,99.

Det var medicinalgiganten Novo Nordisk, der uden nogen selskabsspecifikke nyheder var primus motor i KFX-indeksets fremgang. Selskabet oplevede et kursplus på 4,3 pct., mens den tidligere del af Novo Nordisk, Novozymes, måtte nøjes med et plus på 0,8 pct.

Høreapparatsproducenten William Demant (+ 2,7 pct.) rettede sig torsdag efter onsdagens negative modtagelse af årsregnskabet, der sendte aktien 4,5 pct. ned. Tallene var ellers på linie med analytikernes forventninger, men på ugens to første dage var aktien allerede sendt 4,7 pct. i vejret. Konkurrenten GN Store Nord steg i slipstrømmen beskedne 1,1 pct.

Topdanmark fik et pænt plus på 1,6 pct. uden egentlig nyt, men efter analytikerne i Danske Bank gentog deres købsanbefaling. Banken forventer at fjerde kvartalet, der offentliggøres 9. marts, vil vise en øget markedsandel, en forholdsvis lav skadesprocent og en overordnet profitabilitet.

Til gengæld var det Danske Bank selv, der blev sendt til tælling i går, som dagens største negative bidragsyder. Aktien tabte 1,4 pct. af luften.

Blandt sidepapirerne var der ikke færre end otte regnskaber, markedet skulle forholde sig til.

Der var helårstal fra FLS Industries, og de viste et underskud før skat på 2.550 mio. kr. Underskuddet kommer efter store nedskrivninger i det nu frasolgte FLS Aerospace. Virksomheden meddelte samtidig, at den nu vil satse yderligere på en indsnævring til kerneforretningen, der udgør ingeniørdelen. Derfor iværksættes et salg af cementproducenterne Aalborg Portland og Unicon. Nyheden om frasalget var nok til at sende aktien 1,5 pct. op, til trods for analytikerne var skuffede over hensættelserne til FLS Miljø blev større end ventet.

Aktierne i Københavns Lufthavne faldt 2,3 pct., efter selskabet viste regnskabstal på linie med analytikernes forventninger. Forklaringen er, at selskabets forventninger til 2004 om en stigning i overskuddet før skat på 10 pct. lå en anelse under markedets forventninger. Kommer den økonomiske vækst, forventes det nu i stedet, at selskabet kommer med opjusteringer.

Biotekselskabet Bavarian Nordic (+ 2,6 pct.) kunne for første gang præsentere et regnskab med sorte tal på bundlinien. Årsagen skyldes den eksplosive vækst i salget af koppevaccine. Selskabet forventer dog et 2004 med en 100 mio. kr. lavere omsætning men stadig med positivt resultat.